hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elsöpörte a lélektani határokat a hirtelen optimizmus
Tőzsdejelentés 2002. 10. 09–15.

2002. 10. 21.
Acsai Anikó

Az utóbbi hetek mélyrepülése után szárnyaltak a világ vezető részvényindexei a héten. Amerikától Európáig tíz százalékot meghaladó mértékben ugrottak meg a mutatók, áttörve ezzel jelentős – a Dow Jones
a 8000, a Futsie a 4000, a DAX a 3000 pontos – lélektani határokat. A héten végre kedvező vállalati eredmények láttak napvilágot. 

Európában a Philips várakozásoknál kisebb vesztesége, valamint az újautó-eladások bővüléséről szóló adatok táplálták az optimizmust. 

A BUX 4,7 százalékkal emel-kedett a szokásosnál erősebb, 46 milliárd forintos heti forgalom mellett, és szintén lélektani – 7000 pontos – határt tört át.

A hét sztárja egyértelműen az Egis volt 18 százalékos emelkedésével. A sztori a Salomon Smith Barney felminősítése volt, a befektetési bank 27 ezer forintos célárat határozott meg a részvényekre, elsősorban a Deramciclane nev? készítmény árbevétel-növelő hatására alapozva. Az OTP árfolyama hullámvasúton volt a héten, először 1800 forint közelébe süllyedt, majd gyors hajrával 2000 forint felett zárta a hetet. Tovább folytatódik a román BCR bank privatizációja körüli hercehurca, két volt pénzügyminiszter is kijelentette, hogy szóba sem jöhet, hogy a pénzintézetet magyarok vegyék meg. A privatizációs bizottság egyébként valamennyi beérkezett pályázatot visszautasította, piaci szakértők ezek után megkérdőjelezik a privatizációs szándék komolyságát. Hat százalékkal erősödve ismét 5000 forint felett zárta a hetet a Mol. Hivatalosan meg nem erősített, a piacon terjedő pletykák szerint a második legnagyobb orosz olajtársaság, a Jukosz készül részesedést szerezni a cégben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!