hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabaduljunk meg a pénzünktől

2001. 12. 09.
Legalábbis a januártól megszűnő európai valutáktól. Január 1-jétől ugyanis már kézzel foghatóvá válik az évek óta folyószámlákon élő euró. Két hónapig (február 28-ig) az ó és új valuták egymás mellett lesznek forgalomban, fizetni ugyan lehet majd a régi valutákkal, ám a visszajárót már euróban kapják a vásárlók. Az új valuta pedig március 1-től már "egyeduralkodó" lesz az öreg kontinens 12 országában.Hans Eichel német pénzügyminiszter "kóstolgatja" az új euróérmét. Új csemege Fotó: Reuters

Az "euróhadművelet" apró részletekig ki van dolgozva, az aprópénz beváltását is beleszámítva. A Magyar Nemzeti Bank számításai szerint 70 milliárd forint érték? megszűnésre ítélt valuta lehet a hazai lakosságnál, ebből százmilliónyi fémpénz. A leleményes pénzváltók kapva kapnak a páratlan lehetőségen: az eddigi szokástól eltérően számos helyen beváltják az aprópénzt is, igaz, lényeges, hogy akár 50-60 százalékkal a piaci árfolyam alatt! Azok számára, akik nagyobb mennyiség? aprópénzzel rendelkeznek, mégis megéri felkeresni a Vörösmarty téren, a Nyugati téren, a Váci utcában és környékén működő pénzváltókat. 

A Skála és a Centrum áruházak is leleményességükről tettek tanúbizonyságot, amikor meghirdették, hogy vásárlási utalványra váltják át a hamarosan megszűnő valutákat, igaz, csupán a papírpénzt, de ezt a piaci árnak megfelelő árfolyamon számolják fel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!