hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hullámzó indexek, romló gazdasági kilátások
Tőzsdejelentés 2001. 09. 20 09. 25.

2001. 09. 30.
Tovább süllyedtek az amerikai indexek az elmúlt héten, miután változatlanul nagy a gazdaság jövőbeni teljesítményével kapcsolatos bizonytalanság. A Dow Jones 3, a Nasdaq 3,5 százalékkal sülylyedt mélyebbre, az S&P500 viszont fél százalékkal még erősödni is tudott. A nyugat-európai indexek egy százalék körüli esést produkáltak, az orosz tőzsdeindex viszont közel 10 százalékot zuhant, miután a kőolaj ára egy hét alatt tíz dollárral csökkent. 

A BUX az utóbbi időkhöz képest jóval magasabb forgalom mellett 0,8 százalékkal emelkedve 5975 ponton zárta a hetet. A hét nyertese a BÉT-en a 16 százalékkal erősödő Rába lett, megelőzve a felvásárlási ajánlatnak köszönhetően 13 százalékkal 1705 forintig erősödő Graboplastot. Közel kilenc százalékkal drágult a Matáv, amely bejelentette: lehívja a Westel 900 és a Westel 0660 49 százalékos tulajdonrészére jogosító opcióját. A részvénycsomagokért 885 millió dollárt fizet a távközlési óriás, amelynek szeptember 30-áig kellett nyilatkoznia arról, hogy élni kíván-e az opciós joggal. A vesztesek listáját a TVK vezeti közel 7 százalékos csökkenésével, de több mint 5 százalékkal lett olcsóbb az idegenforgalom viszszaesésével számoló Danubius, és a Richter is. Utóbbi cégről pedig jó hírek is napvilágot láttak: a Richtert választották ki a lengyel Polfa Gyógyszergyár befektetőjének a gyár privatizációjára kiírt pályázat résztvevői közül. A lengyel hírügynökség jelentése szerint viszont nem lesz döntés a PKN privatizációjáról, míg az új kormány át nem veszi a hatalmat. Mint ismeretes, a Mol is a licitálók között várja a legnagyobb lengyel olajfinomító sorsáról való lengyel politikai döntést.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!