hetilap

Hetek hetilap vásárlás
ÁSZ-vizsgálat a soproni önkormányzatnál

1999. 08. 14.
A Globex-ügy miatt a soproni önkormányzatnak okozott kár kétharmada megtérül – legalábbis a polgármester reményei szerint. Az Állami Számvevőszék napokban lezárt vizsgálatának eredményéből kiderül, hogy ugyan a soproni képviselőtestület jogszabályt nem sértett, amikor az értékpapír-állományt külső kezelésbe – a Globex Holdingnak – adta, de a vizsgálat időpontjában még pontosan nem meghatározható vagyonvesztésért az önkormányzat képviselőtestülete a felelős. A képviselőtestület nem tanúsított felelős magatartást akkor, amikor egy kezelőre bízta az önkormányzat 3 milliárdos portfólióját, nem járt el körültekintő gondossággal, amikor a vagyonkezelőt kiválasztotta. A portfóliókezelésre vonatkozó szerződésben nem fordított kellő figyelmet a garanciák és biztosítékok kikötésére. Így az önkormányzat gazdálkodásának biztonságát súlyosan veszélyeztető helyzeteket idézett elő – áll az ÁSZ jelentésében. Mint ismeretes, a soproni önkormányzat a Globex vezetői ellen büntető-feljelentést tett. (MTI)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!