hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az amerikai kamatcsökkentés hatása a pénzpiacra

1998. 10. 23.
Az amerikai központi bank múlt héten meglepetésszerűen további negyed ponttal csökkentette az irányadó kamatlábakat, ami jótékony hatással volt a nemzetközi pénzpiacokra. Az amerikai kamatcsökkentés pozitív hangulatot teremtett a tengerentúli piacokon, amely átragadt az európai tőzsdékre is. A Bank of England és a Bundesbank vezetése a héten ülésezik, és itt is kamatcsökkentési döntés várható, ami a világ jobb napokat is látott tőzsdéire további általános optimizmust hozhat. A New York-i Dow Jones index múlt pénteki 117 pontos erősödése, valamint az európai tőzsdék hétfő reggeli emelkedése alapján a budapesti börzén is áremelkedés várható. A részvénypiacokat pozitívan befolyásolja az is, hogy a már napvilágra került amerikai vállalati jelentések nem igazolták az eredményromlást előrejelző várakozásokat. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!