hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vegán hipokrízis
A húsmentes divathullám kulisszatitkai

2019. 08. 22.
Ha valaki azt gondolná, hogy a húsmentes életmód kizárólag keleti vallásokhoz köthető embereket érint, nagyot téved: a milleniumi nemzedék 15 százaléka vegán vagy vegetáriánus életmódot folytat. De minek köszönhető a drasztikus trend elterjedése, és milyen hatással van a szervezetünkre?

A GlobalData adatai szerint pedig világszerte a fiatalok (21 és 38 év közöttiek) 70 százaléka igyekszik minél kevesebb húst fogyasztani a hétköznapokban, másik kutatásuk adatai pedig az Egyesült Államokban a vegánok száma 600 százalékos növekedést mutat az elmúlt három évben. A világ egyik legnagyobb adatgyűjtő cégének munkatársa, Fiona Dyer szerint „a növényi alapú étrend felé való elmozdulást azok a milleniumiak vezetik, akiknek a vásárlási döntéseinek meghozatalakor fontos az élelmiszer megbízható eredete, az állatok jóléte és a környezetvédelem kérdése”.

Hogy a vegánizmus már régen nem csak egy bizonyos réteget érint, az a tény is bizonyítja, hogy az előrejelzések szerint 2019 az az év, amikor a növényi alapú életmód mainstreammé vált/válik: az Economist ugyanis az idei évet a Vegánizmus évének kiáltotta ki, míg az Uber Eats a vegánizmust az év legnépszerűbb trendjének minősítette.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!