hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csak ledőlni egy órácskára

2004. 11. 15.
Felmérések kimutatták, hogy Nagy-Britanniában a vezetők egynegyede nagy valószínűséggel rossz passzban van munkahelyén a túl kevés alvás miatt. A megkérdezettek fele beszámolt arról, hogy fáradtsága miatt hajlamos arra, hogy macerálja kollégáit.19 százalék beismerte, hogy az álmosság miatt gyakran követ el hibákat. Ezek a kialvatlan, hibagyártó, kiabálós főnökök vezetik a brit munkások millióit. "Ez nem a hatékony menedzsment receptje!" – mondta Charles Leadbeater IKEA-kereskedő.

A lakosságon belül 39 százalék állította, hogy több alvásra lenne szüksége. Az álmatlan éjszakák mögött leginkább a kisgyerekek állnak, de a munkahelyi problémák és a horkoló partnerek is nagyban közrejátszanak. A probléma megoldásaképp a cikk "Csukd be a szemed" pontok létrehozását javasolja a városközpontokban, amik hasonlóan működhetnének a fizetős nyilvános WC-hez, ahol az emberek egy gyors sziesztát tarthatnának. A felmérés szerint szintén javasolt a munkahelyen is egy kis pihenőt tartani és felzárkózó napokat bevezetni, különösen azoknak, akiknek pici gyerekeik vannak. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!