hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kirándulás a Bécsi-Alpokban

2013. 09. 12.
Amennyiben szeretnénk a hazai hegyeknél magasabban kirándulni, de nincs lehetőségünk igazi magashegyi túrán részt venni, kiváló választás a Bécsi-Alpok fölkeresése. A Budapesttől néhány óra alatt elérhető régióban vadregényes szurdokokban, látványos fennsíkokon túrázhatunk, de megmászhatjuk a legközelebbi kétezreseket is, ha időnk és erőnlétünk engedi.

Bécsújhelytől nyugat felé autózva hosszan elnyúló, látványos sziklafal tűnik föl előttünk: a Hohe Wand déli oldalának függőleges fala 200 m magasan emelkedik ki a Bécsi-medencéből. Maga a fennsík egy nap alatt kényelmesen bejárható, de számtalan látványossága miatt érdemes ide akár többször is visszatérni.

A fennsíkra több irányból is feljuthatunk egy nagyobb túrával, de a Stollhofból induló meredek szerpentinen – hétvégén fizetős! – gépkocsival is leküzdetjük a szintkülönbséget. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány látnivaló a Naturpark Hohe Wand kínálatából: vadaspark, állatsimogató, óriás játszótér, geológiai tanösvény, Alpinista és Helytörténeti Múzeum, Tájmúzeum, valamint kilátópontok a fennsík szélén, köztük a leglátványosabb, a Sky Walk kilátó. A szédítő mélység fölé nyúló fémszerkezeten állva átélheti az ember, miféle határokat feszegetnek a sziklamászók. Hasonló élményt nyújt a közeli Felsenpfad, ami a sziklafal oldalába épített folyosó- és lépcsőrendszer.

A bátrabbak és felkészültebbek drótkötelekkel biztosított, úgynevezett „klettersteig” útvonalakon is feljuthatnak a Hohe Wandra, ahol akár siklóernyőzésre is van lehetőség.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!