hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Holland falu” nem csak hollandoknak
A magyar vendégek előtt is kitárta kapuját az apartmanpark

2013. 09. 12.
Már túl van a 2 milliárd forintos értéken, és tovább folytatódik az a turisztikai beruházás, amely tisztán holland ingatlanfejlesztésként indult el Északnyugat-Magyarországon az ezredfordulón. A Duna Residence névre keresztelt apartmanpark 2013-tól immár a Landal Green Parks hálózatában üzemel tovább.

Az építkezés, amelynek eredményét ma „holland falu”-ként is emlegetik már a kilencvenes évek végén elkezdődött, az épületeket több ütemben folyamatosan adták át. A Duna Residence apartmanpark multifunkcionális központi épülete, mely Dunaszentmiklós „holland falu”-jának szíve is egyben, csak jóval később, 2010 novemberében készült el. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházással immár 102 apartman – ebből 20 luxusapartman – került átadásra.  

A Duna Residence 2013-tól egy elismert nemzetközi franchise hálózat, a Landal Green Parks flottájába tartozik. A Landal Hollandiából indult el hódító útjára és jelenleg amerikai befektetők érdekeltségébe tartozó dinamikusan fejlődő hálózat Európában, amely piacvezető pozíciót tölt be az apartman üdülőkomplexumok üzemeltetésében és bérbeadásában. A Landal franchise hálózatban több mint 70 üdülőpark található jelenleg összesen mintegy 12 ezer ingatlannal. A 16 milliós Hollandiában 51 üdülőpark van már a Landal Green Parks szárnyai alatt, Németország, Belgium, Ausztria, Svájc, Csehország után pedig mostantól Magyarországon is jelen vannak.

„A Landal név fogalom az üdülők között, egy olyan nemzetközi minőségi sztenderdet jelent, amelynek különösen nagy vonzereje van a hollandok számára. Nagy becsben tartják a természethez való közelséget, a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot.  Nem véletlen, hogy a vendéglátásban, cateringben is a helyi – 50-60 kilométeres körzetben található – őstermelőket részesíti előnyben az alapanyagok beszerzésénél” – mondta el a sajtótájékoztatón Váczi Lajos, a komplexum igazgatója. A turisztikai szakember úgy látja, hogy a gazdasági turbulenciák hatására Magyarország jó turisztikai adottságú, kedvező árfekvésű és elérhető közelségű desztinációként felértékelődik a holland turisták szemében, akik számára a víz, a természet közelsége és a gasztronómia mindig is elsődleges fontosságú volt. Kiemeli, hogy a hollandok Magyarországot Kelet-Európa Franciaországaként szokták emlegetni, így a Duna Residence mint a hollandok szívéhez közel álló új kelet-európai Landal-partner, igen jó kilátásokkal bír.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!