hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tökéletes kávé titka
A legtöbb, mi adható

2011. 12. 15.
Milyen a tökéletes kávé, amelyben minden megvan, amire csak vágyunk? Egy erôs presszókávé? Egy krémes café au lait? Vagy egy lágy latte macchiato? Bármelyik is a kedvencünk, mindegyik kiindulópontja egy jól elkészített eszpresszó.

Különbözőek vagyunk: mindenki másra vágyik, még a kávénál is. Van, aki a felfrissülés miatt issza, mások pedig éppen a kikapcsolódást és az ellazulást keresik mellette. Akad, aki a baráti beszélgetéshez teremt hangulatot egy jó kávéval, más inkább a nyüzsgéstől menekül a saját csendes szentélyébe a sötét itallal.
Ugyanígy különbözünk abban is, hogyan szeretjük inni a kávét: tejjel, habbal, tejszínnel, cukorral, feketén… Nincs „általános, jó” ízesítési mód. A kávé és kávékülönlegességek alapjául szolgáló eszpresszó azonban alapvetően meghatározza a végeredményt, hiszen elkészítése valódi művészet: nem csak szenvedély, de a megfelelő szakértelem is szükséges hozzá.
Természetesen az sem mindegy, hogy milyen az alapanyag, vagyis milyen kávéfajtából készül az eszpresszónk. A Tchibo két új, gondosan válogatott és termőterületenként külön pörkölt kávéjából kiváló minőségű eszpresszót főzhetünk akár otthon is, és az ebből készíthető kávékülönlegességeknek már csak a fantáziánk szab határt.
Melyiket válasszuk?
Minden csésze Tchibo Espresso könnyed, stílusos olasz hangulatot és élvezetet nyújt tetején a finom, bársonyos cremával.
• Az erőteljes ízélmény kedvelőinek
A Tchibo Espresso Sicilia Style kávé a legnemesebb arabica és robusta kávészemek tökéletes keveréke, melyet a Tchibo különleges pörkölési eljárása tesz teljessé. A Sicilia Style tipikusan dél-olasz karakterű kávé, jellemzően erős-sötét ízvilággal, fűszeres-zamatos aromával, így gazdag, testes ital készíthető belőle.
• A lágyabb, krémesebb kávé kedvelőinek
A Tchibo Espresso Milano Style egy észak-olasz stílusban összeállított 100% arabica kompozíció, amelyben a kávészemek több mint ezerféle aromaanyagát a Tchibo lassú pörköléssel őrzi meg. A Milano Style kávéban a tipikusan észak-olasz ízprofil bontakozik ki enyhén gyümölcsös karakterrel és étcsokoládéra emlékeztető zamattal.
Ha szeretné megkóstolni a Tchibo kávékat, látogasson el az egyik Tchibo-üzletbe, ahol igazi kávéházi hangulatban, kényelmesen, egy finom sütemény mellett megízlelheti a Tchibo Espresso Sicilia Style kávét, és kedvére válogathat a különböző kávétermő területek szemeskávéiból is. Ráadásul minderre már a KÖKI Terminálban is lehetőség van, hiszen október közepén ott nyitotta hetedik magyarországi üzletét a Tchibo.
A Tchibo üzleteiben nemcsak a finom kávét, hanem a kávézás elengedhetetlenül fontos kellékeit is beszerezhetjük, mint például nemesacél tejhabosítót vagy a kávédíszítéshez használható sablonokat. A Tchibo a szervírozáshoz ajánlja a duplafalú üvegpoharakat, illetve csészéket, melyek rendkívüli előnye, hogy a beletöltött ital tovább marad forró, az üvegcsészék kívül pedig hidegek maradnak. Így biztonságosan tarthatja kezében a forró italt tartalmazó poharat, melyek egyébként szájjal fújt boroszilikát üvegből készültek.
Frissüljön fel és kapcsolódjon ki nálunk egy tökéletes eszpresszó társaságában!

Szenvedélyünk a kávé

Esti latte macchiato
Összetevők egy adaghoz: 100 ml Tchibo Espresso Milano Style presszókávé,100 ml tej, 4 cl Baileys, kis kakaópor
Elkészítés: A tejet felhabosítjuk, magas pohárba öntjük, a presszókávét óvatosan rátöltjük és hozzáadjuk a Baileyst. Végül meghintjük kakaóporral.
Caffé Corretto
Összetevők egy adaghoz: 30 ml Tchibo Espresso Sicilia Style presszókávé, grappa, konyak vagy sambuca likőr, tejszínhab (tetszőleges)
Elkészítés: Erős presszókávét sok cukorral a fagyasztóban jól lehűtünk. Hozzáadunk tetszés szerint grappát, konyakot vagy sambuca likőrt. Ízlés szerint tejszínhabbal a tetején szervírozzuk.
Caffé latte kardamommal és csilivel
Összetevők egy adaghoz: 100 ml Tchibo Espresso Milano Style presszókávé, tej a tejhabosításhoz, egy csipet őrölt kardamom, egy csipet csilipor
Elkészítés: A presszókávét keverjük el egy csipet őrölt kardamommal. Öntsük pohárba, adjuk hozzá a tejhabot, aminek a tetejét szórjuk meg egy csipet csiliporral.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!