hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért szeretjük a kávét?
Most jön a feketeleves!

2010. 10. 01.
Sosem gondoltam bele, amikor félálomban a reggeli tejeskávémat szürcsölgettem, hogy valaki bogarakat hessegetve és kígyókat kerülgetve, gumicsizmában járta El Salvador meredek hegyoldalait, hogy kiválassza azokat a kézzel szedett, gondosan válogatott kávészemeket, amelyekbôl ez a csésze ital készült. Sôt, hogy ôszinte legyek, nem tudtam volna különbséget tenni egy robusta és egy arabica kávé között sem. Azt meg végképp nem gondoltam volna, hogy van, aki még nálam is hangosabban szürcsöli a kávét, és közben arra hivatkozik, hogy az aromák teljes spektrumát csak a bôséges oxigén hozza ki. De nem maradhattam örökre tudatlan, és megismertem Andreas Christmannt, a Tchibo nemzetközi kávébeszerzési igazgatóját.

Fekete, keserű és drága. Miért szeretjük mégis a kávét?

- Ez egy filozofikus kérdés és egyben szubjektív is. Szerintem elsősorban azért, mert melegen isszuk, de nagy jelentősége van a tej bevonásának, és persze a cukornak. A cukrot mindenki szereti, és a kávé ezzel egy desszertté is vált. Ezen kívül nagyon sokféle változata létezik az eszpresszótól a tejeskávéig, ami kiszolgálja a személyes ízlésvilágot. Egyedivé tehető.

Egy átlagos háziasszony, áltagos felszereléssel hogyan hozhatja ki a legtöbbet egy hétköznapi kávézásból?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!