hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irány Sopron, irány a Fagus!

2010. 03. 20.
A Fagus Konferencia és Wellness Hotel 2005-ben nyitotta meg kapuit, és mindjárt abban az évben a Business Traveller Hungary olvasóinak szavazatai alapján elnyerte a Magyarország legjobb üzleti szállodája díjat. Az azóta eltelt időben már két alkalommal is megkapta a Magyar Turizmus Minőségi Díjat: 2007-ben és idén márciusban is.

A szálloda igazgatója, Szekeres László kifejezte abbéli örömét, hogy a szálloda az elmúlt időszak negatív gazdasági tendenciái ellenére is meg tudta őrizni piaci pozícióját, sőt növelni is tudta azt: a tavalyi első negyedéves eredményt a ház már február végén teljesítette. Ebben a növekedésben egy külső és egy belső tényező játszott szerepet – tudtuk meg a tulajdonostól. „A konferenciaturizmus a régióban egyedülálló, és e kínálatban a Fagus szolgáltatásainak ár-érték összehasonlítása a konkurenciával kiemelkedő. „Az elmúlt években a wellness és a beauty részlegünket folyamatosan bővítettük. Új kezelőhelységekben kapott helyet a fodrászat és a kozmetika, masszázs, bioptron-kezelés és holt-tengeri iszappakolás. A medencetérben a 8 fős szaunát 20 fősre cseréltük, és ide került az infraszauna is. A folyamatos fejlesztések a záloga a visszatérő vendégeknek ” – vallja az igazgató. Rövidesen egy háromszékes, röntgennel felszerelt fogászati és szájsebészeti rendelő is nyílik a szállodában, amely a hazai vendégkörön túl angol, olasz és német piacok felé is nyit.
A soproni városi kórházzal karöltve a Hotel Fagus új szolgáltatásként bevezeti a menedzserszűrést, életmód- és táplálkozás-tanácsadást. A menedzserszűréshez tévesen az a képzet kötődik, mintha az csak a nevezett munkakörben dolgozók számára lenne fenntartva. A valóság ezzel szemben az, hogy az ilyen típusú átvizsgálás 30 év felett minden ember számára ajánlott. Az autóknak is azért van kötelező szervize, példálózik Szekeres úr, hogy még időben észlelhessék és megjavíthassák a meghibásodott alkatrészeket. Egy, a közelmúltban az USA-ban elvégzett felmérés szerint az emberek egy életen keresztül nagyságrendileg ugyanannyi pénzt költenek az egészségükre. Abban az esetben, ha valaki a megelőzésre teszi a hangsúlyt, egy boldog, egészséges életút lehetősége rajzolódik ki, viszont akik az éle-tük első periódusában ezt úgymond lespórolják, náluk a számla már nem egészségmegőrzésről, hanem komolyabb dologról szól.
A fejlesztések másik iránya az energetikai beruházások, amelyekben a szükséges önerőt pályázati úton megszerzett támogatás és lízing egészíti ki. Az idei tervekben szerepel a Fagus szolártechnológiával történő fejlesztése, amely 60 százalékkal csökkenti a szálloda gázfogyasztását. „S hogy miért jó ez a vendégnek?” – kérdezi Szekeres úr, s meg is válaszolja: „Hát azért mert a folyamat végén a szállóvendég versenyképes árat kap, vagyis a megtakarítást az ő pénztárcája is megérzi.”
A vendégek kényeztetése több más területen is kreatív ötletekben valósul meg. A téli szezonban például 1400 vendégéjszaka befoglalása jelezte, hogy a Fagus síprogramja, amely félpanziós ellátást, buszos ki- és visszaszállítást és a síbérlet árát tartalmazta, kedvezőbb, mint pályaszállást foglalni. A környék is rohamosan fejlődik. A híres soproni Károly-kilátónál drótköteles kalandpark épül, amely a gyermekekkel érkezők számára nyújt karnyújtásnyira félnapos kikapcsolódást. Tavaly nyílt meg a város szélén a Harrer Csokoládé Manufaktúra, amelynek kóstoltatós programja a Fagus vendégei számára kedvezménnyel vehető igénybe, és garantáltan a család valamennyi tagjának felejthetetlen élményt nyújt. Tovább segíti a Fagus melletti döntést Ausztria közelsége, ahol egész évben várja a látogatókat a határmenti Merchenpark, a Schönbrunni Kastély, a fraknói vár, a lutzmansburgi bababarát élményfürdő, vagy éppen a Fertő tavat megkerülő bicikliút.
A kulinária szerelmesei pedig tematikus gasztronómiai estéken vehetnek részt a szálloda hetedik emeleti Bellis Éttermében, ahol a ház sokszorosan díjazott séfje kápráztatja el a vendégeket. Ne feledje: irány Sopron, irány a Fagus! (x)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!