Hozzávalók: 1 db kerek kakaós tortalap, 1/2 l tejszín, 1 üveg meggybefőtt, 1
csomag vaníliás pudingpor, porcukor, csokireszelék, fahéj, rumaroma.
Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk – 12 szép szemet
félreteszünk a díszítéshez – és megszórjuk egy kis fahéjjal, pár csepp
rum-aromával és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében
megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A
tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy
részét kis halmokba rakjuk és elsimítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan
rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy
részét, majd a tortalap tetejét. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a
tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta
szélére, majd a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. A
hűtőben kb. 2 órát szilárdulni hagyjuk.
Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?
Szuverenitás, bibliai hit és Jeruzsálem kérdése »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »
Alkalmazott vereségfilozófia? Tatár György Európáról és a migrációs krízisről
Interjú a térségünket formáló globális trendekről »