hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: provanszi paradicsom

2007. 07. 24.
Hozzávalók: 6 db érett, közepes paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 1 ek bazsalikom, 1 ek petrezselyem, morzsa, olívaolaj.

Félbevágjuk a paradicsomokat, és elhelyezzük őket egy tűzálló tálon, amit
kibélelhetünk előtte alufóliával.

Felaprózzuk a fokhagymát, újhagymát, bazsalikomot, petrezselymet, és az egészet
beleöntjük egy keverőtálba.

Hozzáteszünk kb. 2 evőkanál olívaolajat és ugyanennyi morzsát. A cél az, hogy a
keverék egy könnyű masszává álljon össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A keverékből tegyünk a paradicsomok tetejére, locsoljuk meg őket kevés
olívaolajjal, esetleg öntsünk kevés vizet is alájuk.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, és süssük benne a paradicsomokat 10-15
percig.

Az eredmény rögtön és sokféleképp fogyasztható: egyesek tükörtojással, mások
fetával és pirítóssal párosítják. Egyúttal sültek, halak kiváló körete is. (M.
R.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!