Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 szál
póréhagyma (vagy 4 csomag újhagyma), 1 dl tejföl, só. Az áttört túrót a
liszttel, tojásokkal, csipetnyi sóval összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd
sós, lobogó vízben kifőzzük galuskának.
A felkarikázott hagymát olajon megpirítjuk, majd egy nagykanálnyit belőle egy
tűzálló tál aljára terítünk. Erre egy réteg leszűrt galuska kerül, s így
folytatjuk a rétegezést úgy, hogy a tetejére is hagyma kerüljön.
A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben átsütjük, de nem pirítjuk
meg. Paradicsommal vagy fejes salátával tálaljuk.
Ügynökök osztották meg az 56-os bajtársakat
Interjú Fónay Jenővel, a Pofosz alapító elnökével »
1956: a magyar menekülteket védő diplomata rejtélyes halála
Povl Bang-Jensen története »
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »