hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Recept
Alma sülve-főve

2006. 11. 22.
Alma sülve: Hozzávalók: 10 db közepes alma, 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, késhegynyi sütőpor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, fahéj, kristálycukor.

A meghámozott almák magházát kivájjuk, és a helyükre töltjük a fahéjjal
elkevert mazsolát. A maradék hozzávalókat a cukor kivételével összegyúrjuk,
kinyújtjuk, majd akkora négyzetekre vágjuk, hogy az almákat belecsomagolhassuk.
Süssük őket előmelegített sütőben

180 °C-on 30 percig, majd vegyük ki az almákat, vizezzük meg, és a
kristálycukorban meghempergetve süssük addig, míg az almákon a cukor
karamellizálódik.

Főve:

Hozzávalók: 11 db alma, 25-30 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg cukor, fahéj, vaníliás
cukor, olaj, zsemlemorzsa. Öntet: 2 dl tejföl, cukor ízlés szerint, vaníliás
cukor, fahéj.

A hámozott almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A zsemlemorzsát olajon
megpirítjuk, majd adunk hozzá 1-2 kanál porcukrot és egy kis fahéjat. Dolgozzuk
öszsze a maradék hozzávalókat a reszelt almával, és nedves kézzel formáljunk a
masszából gombócokat. Enyhén sós, forrásban lévő vízben 10-15 percig főzzük,
majd szűrjük le, és forgassuk meg őket a prézliben. 2 dl tejfölt keverjünk ki a
kétféle cukorral és egy csipet fahéjjal, és ezzel öntözzük meg a gombócokat.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!