hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bazsalikomos padlizsán
Recept

2006. 11. 29.
Hozzávalók: 5-6 db közepes török paradicsom (padlizsán), 0,5 dl olívaolaj, 3 ek. citromlé, 4-5 db meghámozott és összevágott paradicsom, 2 db paprika összevágva, 0,5 dl fehérborecet, 2-3 fokhagymagerezd összenyomva, bazsalikom, só, bors.

A meghámozott padlizsánokat leöntjük a citromlé, 1 evőkanál só és 1 dl víz
keverékével, hogy ne barnuljanak meg, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
Tegyük a zöldségeket, az olívaolajat és 1,5 dl vizet egy nagy serpenyőbe.

Tegyük bele a padlizsánokat is, amelyeket vágjunk fel 5 cm hosszú, 2 cm széles
hasábokra. Sózzuk meg, és erős lángon főzzük 5 percig, majd közepes lángon még
negyed óráig, amíg a padlizsán megpuhul, de még nem válik pépessé. Tegyük félre
hűlni. Az ecetet, fokhagymát és fűszereket keverjük össze és öntsük a salátára.
Hidegen tálaljuk étvágyhozó előételként vagy könnyű húsok kíséretében köretként.
Jó étvágyat!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!