hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Francia palacsinta
Recept

2006. 09. 12.
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, só, kakaó, dió, porcukor, vaníliás cukor

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját
kikeverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (és felváltva, hogy jól
keverhető legyen) a tejet is. Ehhez a masszához keverjük a tojásfehérjét.
Palacsintasütőben sütjük (ha teflon, nem kell olaj alá), de csak az egyik
oldalát. A palacsintákat mindig a sült oldalával csúsztatjuk a tányérra, a habos
oldalt megszórjuk kakaós porcukorral, a következő palacsintáét cukros darált
dióval, a harmadik réteget pedig vaníliás cukorral, és így tovább, míg tart a
tészta. Az utolsó palacsintának a megsült oldalát hagyjuk felül, és ezt is
megszórjuk vaníliás cukorral. Úgy szeleteljük, mint a tortát, de hajtogatva,
gyümölccsel is tálalhatjuk, esetleg csokimártással, és tejszínhabot is
kínálhatunk hozzá.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!