hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Baji Balázs, aki történelmet írt
Világbajnoki bronzérmes gátfutó

2017. 08. 24.
Az atlétika a labdarúgás után a legnépszerűbb sport, amelybe dollármilliók ömlenek, és a világversenyeket hatvan-nyolcvanezres közönség előtt ját­s­szák. Magyarország az elmúlt évtizedekben nemigen tudta tartani a lépést a nagyobb konkurensekkel, a versenyt a nagyobbakkal. Bár dobószámokban korábban hét olimpiai bajnokot is tudtunk avatni, futószámokban csak két ezüst jutott nekünk, az is 61 évvel ezelőtt (Kovács „Bütyök” József 10 000-en, illetve Rozsnyói Sándor 3000 akadályon Melbourne-ben). Sprintszámokban soha, sem olimpián, sem világbajnokságon nem született még magyar érem. És amikor a legélesebb a konkurencia, egyszer csak jött Baji Balázs 110 gáton egy világbajnoki bronzéremmel. Balázs nem csak a sport iránt érdeklődőket döbbentette meg ezzel az eredménnyel.

– Szemvillanás alatt híres ember lettél. Nem terhes még?

– Azért már feszegeti a határokat. Még nincs vége a versenyszezonnak, és van még hátra gyémántliga-forduló és a számomra fontos Universiade, ahol ugye a főiskolás élsportolók méretnek meg, ezért is szükséges még időt szánni az edzésekre és a pihenésre is. Érthető az is, hogy érdeklődnek irántam. Sok felkérés talált meg, de ezt a hetet erre szántam. Azért szívesen adok interjút, mivel szívesen beszélek arról, ami történt velem. 

– Számítottál-e ekkora ünneplésre?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!