hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar gyerekek focisikere Ausztriában
Góliátok ellen

2011. 06. 30.
„Az egyik legnagyobb hiba a futballutánpótlásban, hogy túl korán akarnak taktikai elemeket vinni a játékba, pedig egy kisgyerek játékát nem kell túlbonyolítani" - vallja Magyary Ferenc. Az általa vezetett U9-es korosztályos csapat az ausztriai Würmlában rendezett 12 csapatos kupán gyakorlatilag lefocizta az összes nagyobb osztrák utánpótlásgárdát.

A magyar futballnak ma minden sikert külön is meg kell ünnepelnie. A nemzetközi tornákon elért győzelmek pedig mindig nagyon értékesek, különösen, ha egy egészen fiatal korosztálynak, a tíz év alattiaknak sikerül elérniük.

A Szent Pál Akadémia FC U9-es korosztálya már több ízben felhívta magára a figyelmet. A Magyary Ferenc edző keze alatt fejlődő gyerekek az utóbbi hónapokban több kupát is megnyertek, számos nagy utánpótlásbázis korosztályos csapatát sikerült két vállra fektetniük, így többek között a Honvéd, a Vasas vagy éppen az Újpest is vereséggel kellett hogy elhagyja a pályát a „szentpálosok" ellen. Ekkor döntöttek úgy a vezetők, hogy kipróbálják a fiatalokat egy nagyobb, nemzetközi megmérettetésen is.

Június 18-án rendezték meg Würmlában azt a kupát, amelyen magas szinten tesztelhették: mire lesznek képesek a fiúk egy másik ország legjobbjai ellen. A kupán a Szent Pál FC U9 többek között a legkiemelkedőbb osztrák utánpótlásképző csapat, az SKN St. Pölten, majd a Rapid Wien  - 3-0-ás - legyőzése után veretlenül, kapott gól nélkül zárta a csoportkört. „Ezek után már többen felkapták a fejüket, és kérdezősködtek, hogy kik is vagyunk. Nagy meglepetéssel tapasztalták, hogy mennyire eredményes a játékunk" - meséli büszkén Magyary Ferenc. Ezt követően a középdöntőből is könnyedén (4-1, 2-1) lépett tovább a csapat. „A döntőben az Erla ellen már gyakorlatilag gáláztak a gyerekek" - emlékezik vissza a tréner.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!