hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Soha nem nyafogtam, csak tettem a dolgom”
A legnagyobbaknak kijáró tisztelettel búcsúztatták Dárdai Pált Berlinben

2011. 05. 20.
Mintegy 77 ezer szurkoló felállva búcsúztatta vasárnap a berlini olimpiai stadionban a 35 éves Dárdai Pált, aki utolsó alkalommal lépett pályára a Hertha BSC színeiben. A 61-szeres magyar válogatott középpályás 14 év alatt rekordnak számító, 287 bajnoki meccset játszott a berlini csapatban. Puskás óta nem ünnepeltek ennyien magyar labdarúgót visszavonulása alkalmából.

Minek tulajdonítod ezt a megkülönböztetett figyelmet és szeretetet?

- Nagyon régóta, 1997-től vagyok a Herthánál, mindig hűséges katonája voltam a klubnak, és ezt becsülik az emberek. Ismernek, tudják, hogy soha nem adom fel. Amikor kikerültem a csapatból, nem nyafogtam, tettem a dolgomat és visszakerültem. A németek nagyon tisztelik és megbecsülik a munkát, nem irigykednek. Viszont ilyen nagy ünneplésre én sem számítottam. Persze éreztem a városban, hogy nagyon tisztelnek és szeretnek - annak ellenére is, hogy másfél-két éve nem nagyon játszom a lábam miatt -, mondtam is mindig a feleségemnek, hogy nagyszerű érzés, amit itt kapok.

Olvastam, hogy azért vitted magaddal a legkisebb fiadat a stadionban futott „búcsúkörre", hogy elterelje a figyelmedet, és nehogy túlságosan elérzékenyülj...

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!