hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vas János győztes bemutatkozása Dallasban

2005. 09. 27.
Nyáron szerződött az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő, Dallas Stars együtteséhez a magyar válogatott alapembere, Vas János. Az egykori Dunaferr-játékos az Edmonton Oilers ellen 6–4-re megnyert győztes mérkőzésen már be is mutatkozott az 1999-ben Stanley-kupát nyerő texasi gárdában az NHL előidényének keddi játéknapján. A magyar csatár a negyedik sorban kapott lehetőséget, és végigjátszotta a találkozót.Vas János, reményteljes kezdet Fotó: MTI

"Remek mérkőzés volt. Rengeteg világsztár játszott, csak kapkodtam a fejem, elbűvölt a produkciójuk. A hajrában majdnem pontot szereztem, amikor társamnak, a svéd Yarod Hagosnak jól lekészítettem a korongot, azonban ő ziccerben mellé lőtt" – nyilatkozta az MTI-nek Vas, aki Szuper Levente után a második magyarként léphetett jégre az NHL-ben, felkészülési mérkőzésen.

Dallasban népünnepély volt a találkozó előtt, hiszen a bérvita miatt utoljára 2004. április 4-én rendeztek NHL-összecsapást a metropoliszban. A Stars legközelebb magyar idő szerint szombat hajnalban fogadja a tízszeres bajnok Detroit Red Wings együttesét. (V. J.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!