hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Akadozik a magyar gépezet
Női kézilabda Eb – Dánia

2002. 12. 16.
Jó kezdés után erős visszaesés – legtömörebben így lehetne jellemezni női kézilabda-válogatottunk eddigi szereplését a dániai Európa-bajnokságon. 



Fejünkre nőttek az oroszok Fotó: MTI

A mieink címvédőként érkeztek a skandináv országba, és eleinte ennek megfelelő formát is mutattak a lányok: Fehéroroszország, Szlovénia, majd Csehország legyőzése után csoportelsőként jutottunk a középdöntőbe. Itt azonban jöttek a világbajnok oroszok, és gyakorlatilag átgázoltak rajtunk: 39–29. Mocsai Lajos szövetségi kapitány már a mérkőzés előtt emlékeztetett rá, hogy az eredeti célkitűzés a legjobb hat közé való bejutás volt, a méretes zakó után pedig bevallotta: csoda lett volna, ha megverjük az oroszokat. Persze címvédő mivoltunk, illetve a csoportbeli kiváló szereplés okán mindenki bravúrt várt a csapattól, de mint azt a szakmabeliek kiemelik: fiatal, tapasztalatlan játékosokkal (Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya, Lovász Zsuzsa, Szrnka Hortenzia) "feldúsított" csapat valójában a jövő válogatottja. (Megjegyzendő, hogy a fiatalok, elsősorban Lovász, esetenként jobb teljesítményt produkáltak, mint a rutinos öregek.) Ami még a jövőt illeti: kapusposzton is van mit javítani, hiszen Sugár Tímea és Pálinger Katalin húszszázalékos mecscsenkénti átlagai nem visznek közelebb a bravúros eredményekhez. 

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen (lapzártánkkor legalábbis) matematikai esélyünk még van a legjobb négy közé jutásra: miután megvertük a németeket, már "csupán" Norvégiát kell legyőznünk legalább nyolc góllal…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!