hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kapcsolat az élmezőnyhöz
A Westel lett a Fradi főszponzora

2002. 11. 11.
Egyre jobb a hangulat az Üllői úton. A másfél éve még a felszámolás rémétől fenyegetett klub idén nemcsak az UEFA-kupában szerepel kiemelkedően, hanem pénzügyi területeken is jelentős sikereket könyvelhet el. A Westel Mobil Távközlési Rt. kétéves főtámogatói szerződést kötött a Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft.-vel. Bár konkrét számadatokról a nyilvánosság előtt nem esett szó, a kiszivárgott hírek szerint kilenc számjegy? öszszeg szerepel a szerződésben. Szeiler József, a Fradi ügyvezetője a megállapodás kapcsán kiemelte: a klubnál több mint egy éve lezajlott tulajdonosváltást követően megindult sportszakmai és gazdasági változások azt célozzák, hogy a Magyarország legeredményesebb és legnagyobb szimpatizánsi körrel rendelkező labdarúgócsapata európai szint? sportvállalkozásként üzemelhessen. A tervek szerint a Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft. hamarosan rt.-vé alakul, ami gazdaságilag még versenyképesebbé teszi a Fradit.



A térerő velük van Fotó: MTI

Az ünnepélyes aláírás után a felek egy minden eddigin túlmutató szerződésként könyvelték el a létrejött megállapodást. Magyarországon először került be támogatói szerződésbe az úgynevezett Magatartási kódex, amely részletezi az üzleti életben és a sportban követendő magatartási és etikai normákat. A kódex vonatkozik sportolókra, szurkolókra és a vezetőkre egyaránt. Az előírások betartását a Westel szigorúan ellenőrizni fogja, és ezzel a hazai professzionális, európai színvonalú és jó hangulatú labdarúgás megteremtését kívánja előmozdítani, hogy a futballmérkőzések látogatása újra családi eseménnyé váljon. A kérdés most már csak az, hogy mindehhez mit szól a zöld-fehér szurkolótábor kemény magja. A Stuttgart elleni UEFA-mérkőzés után – egy nappal a szerződéskötést követően – az ultrák újra öszszecsaptak a mérkőzés biztosítására kivezényelt rendőri erőkkel. Az ütközet kiváltó oka a stuttgarti szurkolók által kifeszített "Remember 1954" feliratú – a legendás Aranycsapat NSZK elleni vb-döntőbeli vereségére utaló – transzparens volt. Ennek megszerzésére indított rohamot akadályozta meg a rendőrség. (Az akció olyan jól sikerült, hogy a találkozó után a stadion éttermébe is jutott a könnyfakasztó gránátokból.) A rendszeres szurkolói "megmozdulások" ellenére Sugár András Westel-vezérigazgató és Szeiler József úgy fogalmazott, hogy – bár a szerződés egyenlőre két évre szól – együttműködésük hoszszú távú és a mainál is szélesebb kör? lesz.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató egyébként több, mint egy évtizede vállal szerepet a hazai sportéletben, és ez idő alatt olyan egyesületek nyerték el a részvénytársaság támogatását, mint a Domino–BHSE vízilabdázói, a Fotex–Veszprém férfi és az FTC női kézilabdacsapatai, valamint a GYSEV–Ringa női kosárlabdacsapata. Az említett klubok az idén nemcsak bajnoki címet szereztek, hanem a nemzetközi kupákban is szép sikereket értek el.

A Fradinak azonban nem csak hosszú, hanem rövid távon is bizonyítania kell – jövő héten a VfB Stuttgart ellen. A hazai 0–0-ás eredmény után akár egy 1–1-es döntetlen is elég lenne a sváb fővárosban, hogy a sasok az UEFA-kupa harmadik körébe kerüljenek. A zöld-fehérek dolgát nehezíti, hogy több kulcsemberük is sérüléssel bajlódik. Többek között Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Tököli Attila, valamint Szkukalek Igor sem százszázalékos. A Pápa elleni Magyar Kupa-mérkőzésen ez látszott is: az NB1b-s csapat ellen csak a hosszabbításban sikerült kiharcolniuk a továbbjutást (3–2) a legjobb tizenhat csapat közé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!