hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tápiószecsői csoda
Magyar Kupa: kiverték a címvédőt

2002. 11. 11.
Öt napon belül két MTK-s vereséget kellett elszenvednie az Újpestnek. A lilák a Borsodi Liga hétvégi fordulójában a Hungária körúton, néhány nap múlva pedig a Magyar Kupában, az NB III-as – többek között MTK-s öregfiúkból álló – Tápiószecső otthonában szenvedtek 1–0-ás vereséget.A tápiószecsői eredményjelző. Minden lehetséges Fotó: MTI

A Tápiószecső–Újpest mérkőzést az MLSZ – a hazaiak pályájának állapota miatt – eredetileg zárt kapuk mögött kívánta lebonyolítani, bár ez már önmagában jókora képzavar, ugyanis Tápiószecsőn nemhogy nyitott vagy zárt kapu, de még lelátó sincs (lásd még: stadionrekonstrukciós program). Szerencsére végül beengedték a szurkolókat, belegondolni is rossz, mi lett volna, ha nem teszik. Tápiószecsőn ugyanis gyakorlatilag munkaszüneti napot tartottak a nagy esemény tiszteletére, az újpesti játékosokat pedig lakodalmas zene és karneváli hangulat fogadta. 

Ami a mérkőzést illeti, az Újpest végig uralta a játékot, de a kapura tartó labdákat a hazaiak kapusa, Kaszás Attila rendre hárította. A lilák számára a 32. percben ütött be a vész: az exújpesti Zsivóczky egy beívelést követően Vlaszák hálójába fejelte a labdát. A vendégek a hátralévő időben két lesgólt, több kapufát is szereztek, de egyenlíteni nem tudtak.

"Hihetetlenül boldog vagyok! A Vasas kiverése után ismét bravúrra készültünk, titkon bíztunk benne, hogy ez összejön, és most nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. Fantasztikusan küzdöttek a játékosok, Kaszás pedig szenzációsan védett, csak gratulálni tudok a csapatomnak" – örvendezett a meccs után Katzenbach Imre, a hazaiak trénere. Szabó András az Újpest edzője a következőképpen értékelt: "Gyengén játszottunk, ám mentálisan nem érheti szemrehányás a csapatot. Rengeteg helyzetünk volt, ha van egy kis szerencsénk, akkor négy-öt góllal is győzhettünk volna. Hiába volt azonban több helyzetünk, azt kell, hogy mondjam: a hazaiak megérdemelték a továbbjutást, és ezért gratulálok a Tápiószecsőnek." A címvédő Újpest ezzel a legjobb tizenhat csapat közé sem jutott be a Magyar Kupában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!