hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dávid Kornél a legendás Jordan csapattársa lett

2001. 09. 30.
Pályafutása újabb fejezetéhez érkezett az NBA-ban játszó Dávid Kornél. A liga egyetlen magyar játékosa eddig 119 mérkőzésen léphetett pályára a legjobbak között. Igaz, négy egyesület színeiben. A Chicago, a Cleveland, a Toronto és a Detroit után most a Washington Wizards hívta soraiba, méghozzá a Föld legjobb játékosának, Michael Jordannak kívánságára. Michael Jordan visszatért. Erőt sugároz Fotó: Reuters

Jordan emlékezett a magyar erőcsatárra, akivel 1997-ben együtt pattogtattak a Chicago Bulls edzőtáborában, ahova meghívást nyert az Albacomp akkori játékosa. Mivel jó benyomást keltett, Jerry Krausse alelnök mindent elkövetett, hogy Kornél a "Szeles Város" alakulatához kerüljön. Igen ám, de az akkor fénykorát élő "Bikák" közé nehéz lett volna bekerülnie hazánkfiának, így a Chicago farmcsapatában kapott játéklehetőséget. A következő szezonban, miután Jordan visszavonult és a többi menő is elhagyta a gárdát, egy új is helyet kapott. Az idény valamennyi találkozóján pályára lépett és bizonyított. Ekkor figyelt fel rá Jordan, aki követte egykori klubja szereplését. Mint ismeretes, azóta a "Levegő Ura" a Washington szakmai igazgatójává lépett elő, és az eddig gyatrán szereplő egyletet a rájátszásba akarja vezetni. 

A rengeteg pénzt kereső, de gyengén "muzsikáló" sztárokat (Howard, Stickland, Richmond) sikerült lapátra tennie, és kezdődhetett a bevásárlás. Egykori edzőjét Doug Collins kérte fel a csapat irányítására és a játékoskeretet is megerősítette. Az NBA-szereplésről már-már lemondó Dávidot, aki Detroitban szabad ügynöki státusban volt, egy évre szerződtette. Hogy még nagyobb legyen az esély a sikeres szereplésre, Jordan bejelentette visszatérését. A legendás játékos erőt és tartást adhat társainak, és a győzelmek aránya is ugrásszerűen megemelkedhet játékával. Dávid így egy csapatban szerepelhet "Air" Jordannel. Egy sikerre éhes társaságba került, amely egykoron (1978) bajnokságot nyert.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!