hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Red Wings veteránokkal erősödött
NHL: Szuper bemutatkozhat

2001. 09. 03.
Szenzációs igazolásokkal lepte meg a Detroit Red Wings gárdája szurkolóit. A kilencszeres Stanley-kupagyőztes alakulat vezetői a nyár folyamán olyan megasztárokat szerződtettek, akik rutinjukkal és játéktudásukkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Hockeytown lakói újra bajnokcsapatot ünnepelhessenek. Ken Holland általános menedzser, a "vörös szárnyakhoz" hozta Dominik Haseket, a kapus fenomént, Luc Robitillet, a remek gólvágó balszélsőt és Brett Hullt, aki a Dallas Stars játékosaként lett bajnok még 1999-ben. Nem semmi, mondhatják a sportág ismerői, de a kétkedők is véleményt formáltak aggok otthonának, elfekvőnek titulálták a detroiti egyletet. Az egyesület meghatározó játékosai ugyanis veterán korúak. Igor Lariona és Larry Murphy negyvenéves, Chris Ceilos és Bratt Hull harminchét, Steve Yzerman, Luc Robitaille, Dominik Hasek és Brandon Shanahan harminchat esztendős. Az ifjabbak, Szergej Fjodorov harminckettő, míg Nicklas Lidström harmincéves.

Elsőre viccnek tűnik, de ez a névsor nemcsak a legtöbb pénzt teheti zsebre (hatvanmillió USA-dollár a teljes csapat fizetése), de egyik nagy esélyese az idei kiírásnak – okkal, mert az említett korongozók, koruk ellenére ma is az NHL élvonalába tartoznak. Az aktív játékosok góllistáján Hull a második (649 gól), Yzermann a negyedik (645 gól), míg Robitaille az ötödik (590 gól). A kapuőr Hasek hatszor találtatott a liga legjobbjának posztján. A védők – Murphy, Lidström és Cheilos – pedig pazarul látják el feladatukat. Vélhetőleg azoknak lesz igazuk, akik az "öregember nem vénember" mondást emlegetik a Red Wings profijaival kapcsolatban.

A szezon majd megmutatja, mi a helyzet. A liga híres lapja, a Hockey News az esélylatolgatással foglalkozik. A Calgaryval kapcsolatban megemlékeztek a magyar Szuper Leventéről, méghozzá elismerőleg. A huszonegy éves játékos az elmúlt két szezonban elnyerte az OHL és az AHL trófeáit az Ottawa és Saint John mezében. A Memorial és a Calder-kupa tekintélyénél csak a Stanley-kupa bír nagyobbal. Szuper kollekciója már majdnem teljes, és a szaklap szerint Levente karrierje bíztatóan folytatódhat. "Szuper Levente az elmúlt szezonban bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Martin Brochu tartalékjaként letette névjegyét az American Hockey League-ben, így várható, hogy hamarosan a legjobbak között is helyet kap. A Flames akár már szeptemberi előidényében tesztelheti a magyart" – írja a Hockey News.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!