hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki a profi

1998. 11. 07.
Hát bizony ez nem könny? kérdés. A professzionális bajnokság a korábbiaknál is amatőrebb színvonalat hozott, a tulajdonviszonyok rendezésének igénye több klubot csődközeli helyzetbe sodort, az egyik legjobban kereső játékos nyáron egy kis időre amatőrré vált. A tévéközvetítési háború újabb fejezete pedig az, hogy Kovács Attila, aki kevesellte az NB I-es közvetítésekért Bodnáréktól kapott jogdíjakat, sikerrel elérte, hogy ezentúl még annyit se kapjanak: az MLSZ sportadója ingyen közvetít. A címben feltett kérdésen elgondolkozhatott a Haladás is, amikor a BVSC ellen játszott meccsükön az új budapesti vasutas, Détári Lajos gólja és játéka döntötte el a meccset. A három pont elvesztését persze nem hagyták annyiban, ugyanis feltűnt, hogy az idős profi játékos idény közben igazolt új klubjához, ami ütközik az átigazolási szabályzattal, így a meccset rögtön megóvták. Előállt az a helyzet, hogy a Haladásnak is igaza volt, de a BVSC sem vétett, ugyanis a játékengedélyt a szövetség adta ki. Az MLSZ elnöke még ezután is hitegette a BVSC-t és Détárit, hogy így is játszhat majd a focista. A kérdés tisztázása a III. kerületi TTVE elleni meccsre sem sikerült. Faxon érkezett az ítélet: Détári nem játszhat. Az egykor magasabb szinteket is megjárt futballista ekkor fakadt ki: viccnek nevezte, ami a szövetségben folyik, és a szövetség első emberét sem túl hízelgő szavakkal illette. A szövetség nyomban példás büntetésben részesítette a világválogatott focistát: eltiltja a neki is szervezett búcsúmérkőzéstől, ha bocsánatot nem kér. Még szerencse, hogy válogatottságaitól nem tudták megfosztani. Persze a klasszis kifakadása nem követendő példa, de azért Détári visszavonulásakor magával viszi a magyar foci maradék hírnevét, nekünk pedig marad az őt fegyelmezni akaró szövetségi vezetés, amely még egy játékos-igazolást is képtelen lebonyolítani. Talán a legjobb az lenne, ha nálunk minden játékost amatőrré minősítenének, utána pedig mindenkinek megvonnák a játékengedélyét. Ugye, ez csak szabály kérdése. A grundon jobban élveznénk a labdakergetést: még a nézők is beállhatnának, ha a játékosok 70 perc után elfáradtak. És persze az MLSZ-nek is sokkal kevesebb lenne a dolga. (Magyary)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!