hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Élet a meggyalázott városban
Helyszíni riport Kölnből

Néhány héttel a drámai szilveszter után a német városban furcsa az atmoszféra. Időjárás szempontjából vihar előtti, a közhangulat szempontjából vihar utáni csend van. Pár hete, szilveszterkor itt, a világhírű dóm árnyékában bevándorló férfiak csoportjai nők százait zaklatták szexuálisan. Mi történt pontosan? Kik tették? Miért beszélt összevissza a média és a rendőrség? Kölniek véleményére voltunk kíváncsiak.

„Itt káosz volt szilveszter este. Itt voltam a közelben. A rendőrség megbízhatatlan volt, teljes kudarc a teljesítményük. Nem vigyáztak eléggé, és ezért történhetett meg, ami megtörtént. Most viszont már minden sarkon ott a rendőrség, ezért úgy gondolom, még egyszer ilyen nem fog előfordulni” – mondja Dirk, egy középkorú kölni hivatalnok. És valóban, mindenhol rendőrök és rendőrautók sora.

„Megrázó volt, ami történt. Olyan problémára hívta fel a figyelmet, ami már eddig is jelen volt. Most azonban, hogy ez a probléma ilyen ismertté vált, lehet, hogy a megoldás is közelebb kerül. Persze ettől függetlenül, ami történt, az nagyon sajnálatos. Ez rávilágított arra is, hogy a biztonsági szerveink nincsenek megfelelően felkészülve. Ezért fontos lenne a vezetésnek erre a területre jobban odafigyelni” – mondja az egyetemista Konrad.

De mi is a Konrad által emlegetett probléma? És ki, illetve mi állhat a történtek mögött? Erről nagyon megoszlanak a vélemények.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!