hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Füred, a nyitott város
Szezon egész évben

2001. 09. 30.
A Balaton északi partjának legnagyobb városát, Balatonfüredet már sokan és sokféleképp próbálták meghatározni. Van, ki a szívbetegek Mekkájának, más a vitorlássport fellegvárának, Jókai műveinek ihlető helyszínének, megint más a kultúra bástyájának avagy a reformkor patinás gyógyüdülőhelyének tekinti. Most egy újabbal egészülhet ki a korántsem teljes sor: a kikötők városa. A fejlesztésekről, lehetőségekről Pálfy Sándor (Fidesz-MPP) polgármester adott interjút lapunknak. Vitorlásverseny a tavon. Jó szelekre várnak Fotó: Archív 

– Füred szerencsés fekvés? város, ám az igazi szépségét nem a szokványos irányokból csodálhatjuk, hanem a Balatonon hajózva. Teljes pompájában elénk tárul a Tihanytól Csopakig nyújtózó panoráma a sok-sok zölddel, a nádasok közül ujjként kinyúló kikötőkkel, mólókkal. Polgármester úr, hány helyen vethetnek horgonyt városában?

– A különféle vállalati, intézményi kikötők száma tizenegy. Ma becslések szerint egyidejűleg több száz hajó képes ezekben kikötni, s ilyen vagy olyan szint? ellátást kapni. Balatonfüred jövőbeli fejlesztésének érthetően fontos része a kikötők ügye. Ezt számos tényező magyarázza: szeretnénk idevonzani egy módosabb hazai és európai réteget. Rövidesen tagjai leszünk az uniónak, a schengeni határok délebbre kerülnek, nekünk pedig a körülbelül 200 kilométeres távolságra élő osztrák, cseh, szlovák és horvát turistákat kell kiszolgálnunk magas színvonalon. Ehhez azonban ki kell alakítani a szálláshelyeket és a szabadidő eltöltésének kulturált körülményeit. Pálfy Sándor Fotó: Z. A. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!