Nem lesz Sziget, se Sound
Augusztus közepéig 500 fő alatti rendezvényt sem lehet tartani
Nem lesz Sziget, se Sound

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 30.
A kormány bejelentése szerint, a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást augusztus 15-ig meghosszabbítja. Így a nagyobb fesztiválok szervezői úgy döntöttek, hogy nem szervezik meg a Sziget fesztivált, a VOLT Fesztivált, és a Balaton Sound-ot sem. 
 
A Sziget fesztivál 1994 óta tartó történetében először fordul elő, hogy nem rendezik meg.  "A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált" – mondta Kádár Tamás a Sziget főszervezője.
 
"Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe" - tette hozzá a Kádár. Megjegyezte, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról, és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.
 
A fesztiválokhoz hasonlóan a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői is jelezték, hogy az idei évaduk sajnos elmarad.
 
Gulyás Gergely az intézkedések bejelentése során kiemelte, hogy vidéken a kijárási korlátozásokat eltörlik, új, az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg, de azt kérik, hogy a védekezési intézkedéseket ott is mindenki tartsa tiszteletben. Továbbá ismertette, hogy május 4-től engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. Szolgáltatások korlátozások nélkül nyújthatók, az amatőr és profi sportban engedélyezik az edzéseket és zártkörű rendezvényeket. 
 
A kormányszóvivő csütörtök este még pontosította a korábban elhangzottakat, ami szerint elvileg 500 fő alatti rendezvényeket meg lehetett tartani. Szentkirályi Alexandra az M1-en közölte, hogy semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus közepéig. 
 
(MTI)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!