Mit keresnek az 5G tornyok a Mount Everesten? - videó
A Huawei létesítményei 6500 méter magasban helyezkednek el
Mit keresnek az 5G tornyok a Mount Everesten? - videó

Forrás: Facebook/Huawei

2020. 05. 07.
A kritikák és a konspirációk kereszttüzében álló 5G kapcsolat kiépítése most újabb mérföldkőhöz ért. A Mount Everest vonulaton több 5G állomást is épített Kína két vezető távközlési vállalata, a Huawei és a China Network. 
 
Az öt tornyot az 5300 méter magasságban található alaptábortól fölfele húzták fel. Az utolsó tornyot, - ami jelenleg a világ legmagasabban felállított 5G állomása - 6500 méterrel a tengerszint felett telepítették. 
 
Ezek az állomások 6500 méteren 1,7 Gbps letöltési és 215 Mbps feltöltési sebességet szolgáltatnak. Az eddigi legmagasabb GSM állomást is a Huawei tartotta 5200 méterrel. Az állomások demonstratív célt is szolgálnak, a Huawei ezzel szeretné bemutatni, hogy az új állomás húszszoros hálózati kapacitás mellett harmad akkora mérettel rendelkezik.
 
A Hetek korábbi lapszámában részletesen is írtunk az 5G hálózat kiépítésének kérdéseiről, dilemmáiról. A teljes cikket ezen a linken lehet elolvasni
 
A cég az alábbi nyilatkozatot tette közzé a Mount Everesten felállított állomásokkal kapcsolatban:
 
„Hisszük, hogy a technológia segítségével jobbá tehetjük a világot. A Mount Everest szépsége most az 5G-nek köszönhetően, nagyfelbontású videókon és VR élményen keresztül köszönhet vissza, így betekintést nyújtva a hegymászók, kutatók, tudósok és más szakemberek számára. Ez az úttörő létesítmény bizonyítja, hogy az 5G technológia harmonikusan köti össze az embereket és a Földet.”
 
 
A bejelentést az USA-Kína kereskedelmi konfliktus kellős közepén tették. Köztudott, hogy tavaly májusban az amerikai elnök a Huawei-t és több más kínai céget nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva szankcionált. Mind Peking, mind pedig a Huawei élesen tagadta a vádakat, kérve az amerikaiakat, hogy nyújtsanak be bizonyítékokat.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!