"Micsoda este volt!"
Így emlékezik Gera Zoltán a 10 évvel ezelőtti Fulham-menetelésre
"Micsoda este volt!"

Forrás: Hetek

2020. 04. 29.
Ma van a tizedik évfordulója annak, hogy Gera Zoltán góljával a Fulham bejutott az Európa Liga döntőjébe.
 
A sokak által lesajnált angol kiscsapat olyan nagy klubokon keresztül verekedte át magát a sorozat döntőéig, mint a Basel, a Sahtar Doneck, a Juventus vagy a Wolfsburg. Ami számunkra édessé és igazán emlékezetessé tette ezt a tündérmesét, hogy a főszereplője nem más volt, mint az elmúlt 20 év legjobb magyar labdarúgója, Gera Zoltán. 
 
A siker-sztori csúcspontja 2010. április 29-e volt, amikor a Fulham egy idegenbeli 0-0 után fogadta azt a Hamburgot, mely a továbbjutás esetén hazai közönség előtt léphetett volna pályára. 
 
Az első félidőt a hamburgiak kezdték jobban, a csapat horvát támadója Petrics egy óriási szabadrúgásgóllal szerzett vezetést. A félidőben így 0-1 volt a meccs állása. A második játékrészben két gól kellett a Fulham döntőbe jutásához. Az egyenlítő találatot Davies szállította, majd a 76. percben jött Gera és az ő zsenialitása. Egy lecsorgó szögletet felpörgetett majd a kapunak hátnak állva ballal a védők lábai mellett a kapuba bombázott. A kezeit az égbe emelő Zolit a csapata maga alá temetve ünnepelte. A mérkőzés hátralevő részét és a továbbjutást egy emberként szurkolta ki a stadionban helyet foglaló szurkolók és az idehaza a tévékészülékek előtt ülő magyarok. 
 
 
A lefújást követő mámor:
 
 
Zoli így emlékezett ma egy instagram bejegyzésben: „Ma 10 éve, hogy legyőztük a Hamburgot az Európa Liga elődöntőjében! Tényleg ilyen nagy öröm volt a győztes gól. Nagyszerű csapatunk volt.”
 
Tíz évvel ezelőtt a Hetek ezzel a portréval emlékezett meg Gera Zoltán csúcsra jutásáról és a Fulham sikeréről.
 
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!