hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lélegeztetőgép gyártásra álltak át a nagy autógyárak
Akcióban a Volkswagen,a Ferrari és a Ford is
Lélegeztetőgép gyártásra álltak át a nagy autógyárak

2020. 04. 03.
Több neves autógyártó cég is úgy próbál hozzájárulni a vírus elleni küzdelemhez, hogy lélegeztetőgépeket állít elő üzemeiben, így elősegítve az egyre nagyobb számú, súlyos állapotban levő beteg ápolását, kezelését. A legtöbb ország a saját autógyárait vonta be ezekbe az intézkedésekbe.

Németországban a Volkswagen 3D nyomtatók segítségével próbál hozzájárulni az alkatrészek előállításához. Olaszországban a Ferrari és a Fiat alkatrészeket ad egészségügyi vállalatoknak a lélegeztetőgépek előállításához. Az Egyesült Államokban a Ford a GE-vel karöltve kezdett bele az áram nélküli, légnyomással működő lélegeztető gépek gyártásába. Minden cég versenyt fut az idővel.

Trump meg is jegyezte egy Twitter bejegyzésben, hogy gyorsabb előállítást kíván meg a gyáraktól, hisz azok csak 5000-6000 lélegeztetőgép leszállítását tudják garantálni április végig, azonban a kórházak már most túlterheltséggel küzdenek.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa se tétlenkedett, ő is már több száz lélegeztető gépet jutatott el a Los Angeles-i kórházak részére, azzal a kikötéssel, hogy amint lehet, egyből állítsák szolgálatba azokat.

Hazánkban a MOL állt át fertőtlenítőszer gyártásra. Az alapjáraton ablaktisztítókat gyártó almásfüzitői üzemben a múlthéttől kezdték meg a 2 literes kiszerelésű kézfertőtlenítő gyártást, ahol napi közel 50 ezer litert állítanak elő.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!