A járvány alatt kiderült: a Tottenham támadója tengerészgyalogosnak is kiváló
A leállást kihasználva vonult be a hadseregbe Szon Hungmin
A járvány alatt kiderült: a Tottenham támadója tengerészgyalogosnak is kiváló

AP/SouthMarinaCorps Facebook

2020. 05. 12.
A legismertebb dél-koreai labdarúgó, Szon Hungmin számára nem csak korlátozás, hanem egyben lehetőség is volt a koronavírus miatti leállás. A Premier-League élcsapatai közé tartozó Tottenham támadójának ugyanis lehetősége nyílt arra, hogy a bajnokság felfüggesztése alatt teljesítse hazája katonai szolgálatát.

Kötelező sorkatonaság Dél-Koreában

Köztudott, hogy Dél-Koreában 1949 óta minden 18. életévét betöltött férfinak sorkatonai kötelezettsége van, mely 18-24 hónap is lehet. A kiemelkedő sportteljesítmény is csak részleges felmentést ad a kötelező szolgálat teljesítése alól. További kötelező feltétele a sorkatonai szolgálatnak az, hogy 28 éves korukig kell bevonulniuk, tehát aki 28 éves kora után se vonul be katonának, azt a hazájában letartoztathatják.

Ahhoz, hogy még 28 éves kora előtt elérje az enyhített kötelezettséget válogatott szinten maradandót kellett alakítania. A 2016-os olimpián már a negyeddöntőben kiesett a dél-koreai válogatott, így utolsó lehetőségként maradt a 2018-as Ázsiai Játékok megnyerése.

A Hetek korábbi számában részletes portrécikket írtunk a Tottenham egy másik csatáráról, Lucas Mouraról. A teljes cikket ezen a linken olvashatja.

A játékok miatt Szon nem tudta csapatával megkezdeni a szezont, hiszen a torna augusztustól egészen szeptemberig elejéig tartott, ahol a dél-koreai válogatott egészen a döntőig menetelt. A döntőben a rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban azonban a koreaiak Szon két gólpasszának köszönhetően eldöntötték a meccset, ezzel megnyerve az Ázsiai Játékokat.

A döntő lefújását követő pillanatok, amikor Szon-ból előtörnek az érzelmek:

Három hét a tengerészgyalogságnál

Így a győzelemnek köszönhetően a két év sorkatonaság helyett csak pár hétre kellett bevonulnia, amit a tervek szerint nyáron teljesített volna, de a teljes sportélet leállása miatt kapva-kapott az alkalmon és már április elején bevonult. A játékos a hadseregbe való bevonulás előtt egy kéthetes önkéntes karanténnal kezdett Szöulban.

A Csezsu- sziget bázis tengerészgyalogságnál eltöltött három hét végére, elismerésben részesítették a lövészet területén nyújtott ügyességéért. Sőt a hírek szerint Szon 157 katonatársa között a legjobb ötbe tartozott.

(Index, Sport365)

Megosztaná a véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti: 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!