Hivatalos: Elmarad az Európa-bajnokság
Hivatalos: Elmarad az Európa-bajnokság

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 03. 17.
Ma vált hivatalossá, hogy az idén nyárra kiírt több európai fővárosnak is otthont adó labdarúgó Európa-bajnokság elmarad. 
Az UEFA közleményében az áll, hogy mind az 55 szövetségi taggal telefonkonferenciát tartva született meg a döntés, amelynek értelmében jövőre szándékozzák megtartani a soron következő Európa-bajnokságot, így esélyt adva az éppen folyó nemzeti bajnokságok befejezésére. 
 
Az utóbbi napokban több kritika is érte az Európai Labdarúgó Szövetséget amiatt, hogy idáig húzta a bejelentést. Tudvalevő, hogy már február vége óta óriási bajban van az olasz bajnokság, illetve a múlt héten több játékosról is kiderült, hogy koronavírus fertőzött, így azokat a bajnokságokat, ahol feltűnt a vírus, szüneteltetik.
 
Korábban olyan terveket lehetett hallani, hogy télen rendezik meg a kontinensviadalt, de ezek szerint ezt az ötletet elvetették a döntéshozók. Az UEFA mellett a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) is 2021 re halasztotta a Copa Americát, reagálva az Eb elhalasztására.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!