hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyönyörű művészi ábra is bizonyítja: a Biblia lenyűgöző mű
Megdöbbentő ábrán szedték össze a Szentírás összes kereszthivatkozását
Gyönyörű művészi ábra is bizonyítja: a Biblia lenyűgöző mű

Forrás: Chrisharrison.net

2020. 04. 18.
Chris Harrison, a Pittsburg-i Egyetem számtástechnikai karának egyetemi adjunktusa és Christoph Römhild lutheránus lelkész közös munkában több mint 63.000 kereszthivatkozást próbáltak meg vizuálisan megjeleníteni. 
Igyekeztek a megszokott formától eltérő megjelenítést alkalmazni, ami kicsit háttérbe helyezi a funkcionalitást és előtérbe helyezi az ábrázolást úgy, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja és egyben feltárja az adatok bonyolultságát.
 
Ez a gyakorlatban úgy valósult meg, hogy az alsó tengely alatti oszlopdiagram ábrázolja a Biblia összes fejezetét, a könyvek színei váltakoznak a fehér és világosszürke között, a magasságuk pedig a fejezetek számát jelöli. A Bibliában található 63779 keresztreferenciát külön-külön egy ív ábrázolja, a színek aszerint változnak, hogy az egyes fejezetek milyen távol vannak egymástól, így kiadva a végeredményben látható többszínű ívdiagramot.
 
Az ív diagramon túl a bibliai nevek és helyek közösségi hálóját és eloszlását is vizsgálták.
 
A világhírű kanadai szakpszichológus, Jordan Peterson az Instagramon úgy nyilatkozott az alkotásról, hogy az lenyűgöző módon mutatja be, hogy az egész Biblia mennyire csodálatos költészet, amely talán egyetlen, tökéletesen összefüggő költemény. Költemény a csodálatos nyelvezete és varázslatos szerkezete miatt, amely a valóságot egészen különleges módon fejezi ki metafórák használatával is - vélekedik Peterson.
 
Az óriási felbontású képeket ezen a linken nézhetik meg.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!