hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vereség, majd győzelem a keresztesek erődjénél
Hosszú út Jeruzsálembe

2018. 06. 07.
A hamarosan átadásra kerülő gyorsvonaton alig 28 perc alatt érünk majd el a tengerparttól Izrael fővárosába. Hetven éve viszont még az életüket kockáztatták azok, akik el akartak jutni Jeruzsálembe.

 

„Akkor szóla Józsué az Úrnak azon a napon, amelyen odavetette az Úr az emoreust Izráel fiai elé; ezt mondotta vala pedig Izráel szemei előtt: Állj meg, Nap, Gibeonban, és Hold, az Ajalon völgyében! És megálla a Nap, és vesztegle a Hold is … És nem volt olyan nap, mint ez, sem annak előtte, sem annak utána, hogy ember szavának engedett volna az Úr, mert az Úr hadakozik vala Izráelért.” (Józsué könyve 10. fejezet)

A júdeai és szamáriai hegyvidék nyugati peremén, a Jeruzsálembe vezető út mentén került sor a történelem – bibliai léptékekkel is – egyedülálló csodájára. Háromezer-ötszáz évvel később pedig – 1948. május 8-án – „Sámson rókái”, a Givati Brigád harcosai nyomultak előre ugyanazon a köves és kiszáradt földön, amelyet egykor 24 órán át sütött a nap, hogy Józsué teljes győzelmet arasson az emoreusok öt királyával szembeni nagy csatájában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!