hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„El akartak hallgattatni”
– állítja a német újságíró, aki hat hónapot kapott egy történelmi fotóért

2017. 09. 07.
Hat hónap börtönbüntetésre ítéltek egy német újságírót, aki a Facebookon 2016-ban egy történelmi fotót posztolt az egykori jeruzsálemi főmufti és a náci vezetők második világháborús berlini találkozójáról. Michael Stürzenberger szerint az abszurd ítélet célja az, hogy elhallgattassák azokat, akik bírálatot fogalmaznak meg az iszlámmal szemben. Az újságírót Münchenben értük utol telefonon, hosszas keresés után.

– Már aggódtam, mert napokig nem tudtam önt elérni, de végül sikerült. Ezek szerint szabadlábon van még. Mikor kell börtönbe vonulnia?

– Egyelőre nem, mert az ítélet nem jogerős, fellebbeztem. A bíróság egyébként első fokon három év próbaidőre felfüggesztette a hathónapos börtönbüntetést, de ezt sem fogadom el, mert a német jogrend alapján egyértelműen törvénytelen volt az egész per. Remélem, másodfokon olyan bíróhoz kerül az ügy, aki ezt átlátja. De ha szükséges, a legmagasabb európai fórumig, az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is kész vagyok elmenni. Soha nem fogom elfogadni ezt az ítéletet.

– Közben azonban ott lóg a feje fölött a börtönbüntetés…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!