hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trónok harca - Árulás, szivárogtatás és belviszály a Fehér Házban

2017. 08. 27.
Valóságos háborús övezetté alakult át az elnöki rezidencia, miután a legkülönfélébb világnézetű emberek egyaránt pozícióhoz jutottak Donald Trump kormányában. A hagyományos republikánusok, a katonai vezetők, a „globalisták” és „populisták” szembenállásában kormánytagok sora vérzett el.

„A Fehér Ház egy igazi szemétdomb” – röviden így írta le a washingtoni helyzetet Donald Trump az egyik golfklubjában a Sports Illustrated információi szerint. A washingtoni vezetés által cáfolt elszólás jól szimbolizálja azt az elképesztő megosztottságot, ami nemcsak az országban, hanem az elnöki rezidencia falai közt is tapasztalható.

Bannon, a barbár

Minden kétséget kizáróan Steve Bannon, a Breitbart főszerkesztője volt a Fehér Ház egyik legmegosztóbb és egyben leggyűlöltebb embere egészen augusztus közepéig, amikor megelégelte a kispadon való ücsörgést, és felmondott Donald Trumpnál. Lapértesülések szerint az elnök már hónapok óta tervezte, hogy megválik a rendszeresen óriási botrányokat kirobbantó stratégiai tanácsadótól, azonban tartott az esetleges negatív következményektől. Talán nem alaptalanul.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!