hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A láthatatlan dzsihádista
Hogyan lett a visszahúzódó diákból a világ legkeresettebb terroristája?

2017. 06. 22.
Lehetett volna egy arctalan dzsihÁdista, vagy erőszakos bűnöző. Abu Bakr al-Baghdadi azonban megragadott egy lehetőséget, és megalkotta a 21. század legkegyetlenebb halálszektáját.

A szíriai állami tévé után az orosz védelmi tárca is arról adott hírt, hogy egy május végi bombázás során sikerült végezni az Iszlám Állam vezetőjével. A beszámolók szerint a terrorszervezet vezetői a szíriai Rakkában éppen arról tanácskoztak, hogyan vonják ki a csapatokat a városból, amikor becsapódtak a bombák. Nem ez az első eset, hogy Baghdadi halálhírét keltik, de nagyon úgy tűnik, hogy a dzsihádista vezetőnek már nincs sok hátra.

Alig lehetett hallani a hangját

Visszahúzódó, hallgatag és békés emberként emlékeznek a szamarrai lakosok a tinédzser Ibrahimra. Amikor megszólalt, alig lehetett hallani a hangját. Állítólag még akkor sem kapta fel a vizet, ha foci közben felrúgták.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!