hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Normandiában minden európai keresztényt támadás ért

2016. 07. 28.
A Hit Gyülekezete alapító vezető lelkészének írása

A Nyugat-Európában immár naponta bekövetkező megdöbbentő és tragikus események között is példátlan gonosztett az, ami kedden egy normandiai kisvárosban történt. Az Iszlám Állam két gyilkosa templomában, istentisztelet közben fejezett le egy idős katolikus papot, másokat pedig súlyosan megsebesítettek.

Jacques Hamel atya nem az első keresztény mártír, akit ilyen sors ért az elmúlt években, de ő volt az első, akit Európában gyilkoltak meg. Az iszlamista terroristák a Közel-Keleten ezrével öltek meg ugyanígy kopt, asszír, katolikus, ortodox és evangéliumi keresztényeket. Azért kellett meghalniuk, mert nem voltak hajlandók megtagadni Jézus Krisztus nevét, és nem voltak hajlandók megvallani azt a nevet, amelyet hóhéraik magasztaltak.

A 85 éves Hamel atya gyilkosai nem elégedtek meg azzal, hogy embert öltek. A templomban a kereszténységet kigúnyoló „szertartást” tartottak, amit filmre is vettek. Az Iszlám Állam nem titkolja célját: a teljes kereszténységet el akarja pusztítani, Európában és szerte a világon. Rómának ugyanazt a sorsot szánja, mint Ninivének és Palmürának, ugyanazt, amit tettek előfutáraik Bizánccal és Jeruzsálemmel. És a szemükben Róma nem csak egy város – mindenkit ide sorolnak, aki Jézus nevét vallja. Ezért Hamel atya minden európai keresztény mártírja, a miénk is. Osztozunk híveinek, közösségének és felekezetének fájdalmában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!