hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem tudni, hogy Hollande házasodik-e
Igen, nem, esetleg?

2014. 08. 07.
A kezdetben tréfának és „különös jóslatnak” titulált híresztelés, úgy tűnik, valósnak bizonyul: augusztus 12-én, François Hollande 60. születés­napján kerülhet sor az elnök és Julie Gayet színésznő házasságkötésére – állítja számos neves francia napilap. Logikus, ám sokak szerint legalább annyira meglepő forgatókönyve ez az eseményeknek.

François Hollande magánélete valóságos aranybányává vált a francia bulvársajtó számára, amióta a Closer magazin nyilvánosságra hozta Julie Gayet-val folytatott viszonyát. A Le Parisien csak egy azok közül a napilapok közül, amelyek arról számolnak be: az elnök kész hivatalossá tenni kapcsolatát a 42 éves színésznővel, és életében először házasságra lépni.
Az örvendetes esemény jövőbeli beteljesedésének alapjául egy asztrológus kijelentése szolgált, amely egy februári rádióadásban hangzott el. A bulvársajtó kapva kapott az alkalmon és számos hadjáratot indított annak érdekében, hogy szóra bírja Hollande-ot: szándékában áll-e elvenni szíve hölgyét, vagy sem. Július 14-én, a Bastille-napon végül sikerült kicsikarni a nem túl sokatmondó, ámde a múlt ismeretében meglepő választ: „A magánélet magánélet kell, hogy legyen – nyilatkozta diszkréten Hollande, mielőtt hozzátette: – Ha lesz mit közölnöm önökkel, megteszem. De jelenleg nincsen mit.”
A Szocialista Párt berkein belül folyosói pletykává, mulatság tárgyává vált az állítólagos hír. „Már idestova három hónapja azt halljuk, hogy hivatalossá teszi kapcsolatát Julie Gayet-val, és augusztus 12-én feleségül veszi!” – mesélte mosolyogva az egyik párttag a Le Parisiennek. „Ha bármit tesz is, azt csak utólag fogja elmondani” – nyilatkozta a párt egy másik tagja, utalva ezzel arra az esetre, amikor Hollande 2010 októberében, jóval a 2012-es választások előtt fedte fel a nyilvánosság előtt kapcsolatát Valérie Trielweilerrel. Az újság arról is említést tett egyébként, hogy az Élysée-palota nem hajlandó nyilatkozni az ügyben.
A helyzet azonban nincs igazán ínyére az arajelöltnek, sőt magának Hollande-nak sem kedvez. Gayet hetek óta igyekszik meggyőzni kedvesét, hogy szentesítsék kapcsolatukat, mondván, szeretne végre az államfő törvényes társává válni és az elnök szeretőjének szerepköréből kitörni. Amennyiben a frigy létrejön, Franciaországnak egy újabb celeb first ladyje lenne az elkövetkezendő négy évben, hasonlóan az egykori szupermodell-popénekes Carla Brunihoz. Gayet egyébként egyre többet mutatkozik az elnöki rezidencián, ezzel is jelezve, hogy nem bujkál tovább.
Hollande úr azonban mind ez idáig nem tanúsított érdeklődést a házasság intézménye iránt. Nem vette el sem Ségolène Royalt, akivel 30 évig élt együtt, s akitől négy gyermeke született, sem Valérie Trierweilert, aki viharos körülmények között távozott az Élysée-palotából a botrány kitörése után nem sokkal. (Kell-e francia first lady? Hetek, 2014. január 31.) Felvetődik tehát a kérdés: miért tenné meg ezt a lépést a 60. születésnapján az az államfő, aki soha nem gondolkodott házasságon? A válasz nem is olyan bonyolult: François Hollande a francia köztársaság legfelsőbb hatóságát testesíti meg. Azzal, hogy a magánéletét tisztázza, politikailag a stabilitás üzenetét közvetíti, ugyanakkor gátat szab az érzelmi életével foglalkozó híráradatnak is. És ezt mindenképpen jól teszi, ha a 2017-es választásokon eséllyel szeretne indulni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!