hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A diktatúra a bombáknál is rosszabb
Saba Farzan iráni ellenzéki aktivista a teheráni tavaszról

2012. 05. 25.
Az Iránban élő nők és családok helyzetéről legfeljebb annyit tudunk, amit a Lányom nélkül soha című könyvben olvastunk. Ilyen presszió mellett hogyan tud bármilyen ellenzék is kialakulni a rendszerrel szemben?

–ŰPedig az irániak nagyon aktívan kommunikálnak a világ többi részével. Nagyon mélyen elegük van a jelenlegi diktatúrából, és az emberi jogi sérelmekbl, amelyeket folyamatosan el kell szenvedniük. Az iráni társadalom különböz rétegei nagyon eltérek kulturális és gazdasági szempontból, de egyformán érzik az elnyomást, és vágynak a változásra. Van, aki gazdasági változásra, van, aki politikaira is. Tudom, hogy nehéz most elképzelni azt, hogy van alternatívája a jelenlegi rezsimnek, de ez létezik.

Kikből áll az iráni ellenzék aktív magja?

–ŰElssorban nagyon képzett, világi irányultságú fiatalokból, akik demokratikus gondolkodásúak. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk és támogassuk ket. Ez a generáció lehet a Közel-Keleten a béke és a stabilitás igazi záloga a jövben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!