hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Terror és háború
Tíz éve tart a véres harc

2011. 09. 08.
„Egy háborúban az első áldozat az igazság” – ezzel az ókori görög mondással kezdi az amerikai terrortámadások tizedik évfordulójára kiadott dokumentumkötetét Anthony Summers és Robbyn Swan. Az amerikai–ír újságíró házaspár könyvében számos, szeptember 11-ével kapcsolatos megválaszolatlan kérdésre igyekszik választ adni. A szerzők azt állítják, hogy a támadások hátterében nem Szaddám Huszein, és nem a CIA állt, hanem a szaúdi kormány és Irán által támogatott terrorcsoport, akik meg akarták büntetni az Egyesült Államokat a palesztinok elnyomása és Izrael támogatása miatt. A szerzőpáros tagjai közül Robbyn Swan válaszolt a Hetek kérdéseire.

Szeptember 11-éről  egy internetes katalógus szerint tíz év alatt több mint 70 ezer könyv jelent meg. Miért tartották mégis fontosnak, hogy megírják ennek a napnak az átfogó történetét?

- 2005-ben kezdtünk neki ennek a könyvnek, és férjemmel együtt hat éven át kutattuk a szeptember 11-ei támadásokat. Azok a megválaszolatlan kérdések inspiráltak bennünket, amelyek a merényletek körül örvénylettek az interneten és a médiában - annak ellenére, hogy addigra már két hivatalos vizsgálat is lezajlott az ügyben. A támadásokról szinte mindenki hallott a földön, mégis nagyon sokan úgy érzik, hogy valamit eltitkolnak előlük ebben az ügyben.

Mi volt önök szerint szeptember 11-e?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!