hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Horror Szamáriában
Csecsemőgyilkosok a Hamasz hősei

2011. 03. 17.
Egy Gázából kitelepített zsidó család az áldozata annak a bestiális terrortámadásnak, amely a szamáriai Itamar településen történt. A szülőknek és három gyermeküknek a gyilkosok álmukban vágták el a torkukat. A legkisebb áldozat egy alig három hónapos csecsemő volt. A Hamasz „hősi akciónak" nevezte a mészárlást, Gázában a palesztinok az utcán ünnepeltek és édességet osztogattak örömükben. A nagy hírügynökségek alig tudósítottak a támadásról, többen egyenesen a telepeseket hibáztatták azért, hogy jelenlétük „kiprovokálja" az ilyen válaszokat.

Húszezren búcsúztatták az öt halálos áldozatot követelő itamari terrortámadás áldozatait. A Fogel család tagjait: a 36 éves Udit, feleségét Ruthot, és gyermekeiket, a 11 éves Yoavot, a 4 éves Eladot és a 3 hónapos Hadast Jeruzsálemben temették el. A temetés szónoka úgy kommentálta a tragédiát, hogy az nem tudja megtörni a zsidó nép szellemét és elhatározását, hogy Izrael földjén telepedjen le és éljen. Jona Metzger főrabbi azt mondta a gyászolóknak, hogy „a gyilkosoknak nem sikerült megtörni, csak egyesíteni minket".

„A terroristák lőnek, de mi építkezünk - jelentette ki Benjamin Netanjahu miniszterelnök is, majd hozzátette: - Ez a szörnyű cselekmény vezetett mindannyiunkat ahhoz, hogy kimondjuk: Elég! A biztonsági szolgálatok mindent megtesznek, hogy megtalálják a gyilkosokat."

Moshe Jaalon izraeli miniszterelnök-helyettes a Palesztin Hatóságot (PH) okolta az erőszak miatt, hozzátéve, hogy „szomszédainkat olyan oktatásban részesítik, ami tagadja jogunkat Izrael földjéhez; arra tanítják a gyerekeiket, hogy a zsidóknak nincs joguk sehol sem élni a Jordán folyótól a tengerpartig".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!