hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nácizmus nélküli világ
A Jobbik is téma volt az antifasiszta világfórumon

2010. 06. 26.
„A nácizmus nélküli világ” néven nemzetközi emberi jogi mozgalmat indítanak egyházak és civil szervezetek. A Kijevben megrendezett nagyszabású fórumon az Interfax orosz hírügynökség beszámolója alapján 23 országból több mint100 felekezet és civil szervezet képviseltette magát.

A résztvevők között az Európai Parlament több képviselője, illetve különböző országból érkezett miniszterek mellett jelen voltak jobb- és baloldalhoz tartozó politikusok, emberi jogi mozgalmak vezetői és egyházak képviselői is. Az orosz és ukrán kormánykörök által is támogatott konferenciát levélben üdvözölte többek között Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is.

A mozgalom Kijevben megfogalmazott nyilatkozata szerint világméretekben figyelemmel kíséri a neonáci megnyilvánulásokat, és jelentéseket készít ezekről az ENSZ, az Európa Tanács, az Európai Unió, valamint az EBESZ számára, továbbá büntetőeljárások megindítását kezdeményezi háborús bűnösök és náci eszmék népszerűsítésében érintett személyek ellen. „A nácizmus nélküli világ" mozgalom szervezőbizott­ságának vezetője Borisz Spiegel orosz szenátor.
Az antifasiszta fórum minden ország-ban fel kíván lépni az agresszív nacionalizmussal és a neonáci eszmék terjedésével szemben. A mozgalomnak emellett kiemelt célja, hogy küzdjön a történelemhamisítás minden formája, ezen belül a náci Németország és a kommunizmus által elkövetett bűnök egybemosása ellen.

A balti példa

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!