hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ámokfutók napjai
Előzmény nélkül gyilkoltak

2009. 03. 15.
24 óra alatt két egymáshoz hasonló tömeggyilkosság történt az Egyesült Államokban és Németországban. A fiatal ámokfutó támadók vérengzésében legalább huszonöt ember vesztette életét.

Baden-Württembergben: a 17 éves, Tim K. néven azonosított fiatalember először tíz diákot és három tanárt lőtt le a winnendeni Albertville szakközépiskolában, majd egy lopott autón elmenekült, menekülés közben négy másik embert is megölt. Az iskola volt diákja a rendőrségi tűzharcban, 40 kilométerre Wedlingentől halt meg. A mérleg: tizenhét halott.

Erwin Hetger rendőrfőnök elmondta, hogy a tinédzser nyitott tüzet a rendőrökre. Tim K.-t feltűnés nélküli, de nagyon frusztrált fiatalemberként ismerték. A fiú az iskolaigazgató szerint a tavalyi évben közepes eredménnyel fejezte be tanulmányait az iskolában, ezer másik diákkal együtt. Helmut Rau kultuszminiszter szerint a fiú „semmilyen formában" nem volt feltűnő, nyugodt fiatalként ismerték.

A fiatalember reggel teljesen feketébe öltözött, egy szót sem szólva bement a tanterembe, és azonnal tüzet nyitott. Ezután elmenekült, lelőtt még egy embert a közeli klinika területén, eltulajdonított egy autót, ám ennek sofőrjét szabadon engedte. Később a rendőrök 40 kilométerre a tetthelytől találták meg, ahol tüzet nyitott, megölt még két járókelőt, és megsebesített két rendőrt, mielőtt az egyik mesterlövész végzett vele.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!