hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ámokfutók napjai
Előzmény nélkül gyilkoltak

2009. 03. 15.
24 óra alatt két egymáshoz hasonló tömeggyilkosság történt az Egyesült Államokban és Németországban. A fiatal ámokfutó támadók vérengzésében legalább huszonöt ember vesztette életét.

Baden-Württembergben: a 17 éves, Tim K. néven azonosított fiatalember először tíz diákot és három tanárt lőtt le a winnendeni Albertville szakközépiskolában, majd egy lopott autón elmenekült, menekülés közben négy másik embert is megölt. Az iskola volt diákja a rendőrségi tűzharcban, 40 kilométerre Wedlingentől halt meg. A mérleg: tizenhét halott.

Erwin Hetger rendőrfőnök elmondta, hogy a tinédzser nyitott tüzet a rendőrökre. Tim K.-t feltűnés nélküli, de nagyon frusztrált fiatalemberként ismerték. A fiú az iskolaigazgató szerint a tavalyi évben közepes eredménnyel fejezte be tanulmányait az iskolában, ezer másik diákkal együtt. Helmut Rau kultuszminiszter szerint a fiú „semmilyen formában" nem volt feltűnő, nyugodt fiatalként ismerték.

A fiatalember reggel teljesen feketébe öltözött, egy szót sem szólva bement a tanterembe, és azonnal tüzet nyitott. Ezután elmenekült, lelőtt még egy embert a közeli klinika területén, eltulajdonított egy autót, ám ennek sofőrjét szabadon engedte. Később a rendőrök 40 kilométerre a tetthelytől találták meg, ahol tüzet nyitott, megölt még két járókelőt, és megsebesített két rendőrt, mielőtt az egyik mesterlövész végzett vele.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!