hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Választások Itáliában

2006. 04. 11.
A magyarországi választásokkal egy időben, április 9-én Olaszországban is az urnákhoz járulnak a szavazók. A jelenlegi miniszterelnök, Silvio Berlusconi vezette jobboldali kormány 2001-től irányítja az országot, ahol azonban néhány nappal a választás előtt lehetetlen megjósolni, hogy milyen eredmény születik majd. Berlusconi kihívója ugyanis szintén tapasztalt politikus: az a Romano Prodi, aki maga is ült már a miniszterelnöki bársonyszékben, majd 5 évig ő volt az Európai Bizottság elnöke. Bár sokan úgy gondolják, hogy a stagnáló olasz gazdaság Prodi malmára hajthatja a vizet, a választások előtt néhány nappal az olaszok egynegyede még nem döntötte el, hogy kire adja majd le voksát. Prodi bejelentette: ha ők nyerik meg a választásokat, azonnal hazahívják a még Irakban állomásozó, mintegy 2600 fős olasz kontingenst.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!