hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sarkozy és Le Pen örülhet
A tüntetések nyomán visszavonták a francia törvényt

2006. 04. 18.
Sok hűhó semmiért – ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni az első munkavállalásról (CPE) szóló törvény nyomán kirobbant franciaországi politikai válság újabb fordulatát. Hétfőn délelőtt ugyanis Jacques Chirac bejelentette, hogy a kormányfő és a kormánypártok frakcióvezetőinek javaslatára egy megfelelőbb törvényre cserélik a hírhedtté vált CPE-t. Ez azonban már nem változtat azon a tényen, hogy az elnök és a kormányfő hatalmas politikai vereséget szenvedett az ügy következtében.



A tüntető diákok

Jacques Chirac és Dominique de Villepin szemmel láthatóan kínosan ügyelt
arra, hogy a bejelentés során véletlenül se hangozzanak el a „hatályon kívül
helyezés”, illetve „visszavonás” szavak. A végrehajtó hatalmi kettős a szó
szoros értelmében ilyen módon nem tett eleget a szakszervezetek és az ellenzék
követelésének, a törvényt ugyanis nem vonták vissza, hanem átdolgozásra
visszaküldték a nemzetgyűlésnek, amely a hét végén fog szavazni az új szövegről.



 Nicolas Sarkozy

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!